Dunning Molenbouw

logo dunning molenbouw

Aannemingsbedijf Dunning heeft in het jaar 1975 het molenmakersbedrijf Bremer te Adorp overgenomen van molenmaker Chris Bremer.

Chris Bremer stamt uit een oud molenmakersgeslacht dat gevestigd was in het Duitse Wichtringhausen bij Hannover. In 1838 kwam zijn overgrootvader, Heinrich Anton Bremer als 21-jarige leerling-molenmaker naar ons land, naar Middelstum om zich bij molenmaker Hoving verder in het vak te bekwamen. Hij zou zich hier later vestigen als molenmaker.

Zijn opvolger was zoon Christiaan Bremer die in 1900 het bedrijf verplaatste naar Noorderhoogebrug en enkele jaren later naar Groningen. In 1925 werd het bedrijf overgenomen door zoon Thomas die de molenmakerij verplaatste naar Paterswolde, gemeente Eelde en een jaar later naar Adorp, sindsdien nog altijd onze vestigingsplaats.

Uit dit geslacht kwamen twee molenmakers voort, Christiaan en Jacob Bremer, die in 1959 het molenmakersbedrijf van hun vakbekwame vader overnamen. Jacob stopt in 1971 om gezondheidsredenen en Chris bereikt in 1975 de pensioengerechtigde leeftijd en draagt het bedrijf over aan Aannemingsbedrijf Dunning waarbij Chris Bremer aanvankelijk als adviseur bleef optreden.

Fa. Dunning Molenbouw is ontstaan door overname/ bedrijfsvoortzetting in 1998 van het bedrijf Molenbouw Dunning-Bremer B.V. te Adorp.

Dunning Molenbouw  houdt zich in hoofdzaak bezig met het restaureren van molens inclusief het plegen van klein en groot onderhoud aan deze molens. Tevens is Dunning Molenbouw gespecialiseerd in het maken van stalen molenroeden.

Dunning Molenbouw
Provincialeweg 28 Adorp Groningen 9774 PB Nederland
Telefoon: 050-306 12 21 / 0598- 45 10 47

Mobiel: 06-518 56 323

http://www.dunning-molenbouw.nl

Download gegevens als: vCard

Geef een reactie

Google+