MTB Winterberg 2012

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

In het weekend van 26 oktober, 27 oktober en 28 oktober 2012 zij we met een groep van 5 fanatieke mensen hebben we een MTB Winterberg weekend gehad in Duitsland.
Op de zaterdag hebben we een leuke route gefietst. De Panoramatocht in Winterberg is uiteindelijk iets langer geworden dan de oorspronkelijke 42 km. Wij hebben 46 km gefietst met 1156 Hoogte meters. Deze tocht hebben we gefietst door de sneeuw. Tussen de middag hebben we een soepje gegeten in Hallenberg in het luxe resort “Hotel Diedrich” We mochten plaatsnemen in de rookkamer achteraf!

De zondag hebben we gebruikt om 27 KM te fietsen met 765 hoogte meters. Deze route 28 zijn we begonnen bij Gasthaus Südhang. De start was meteen 3 km bijna rechtstandig omhoog. Het uitzicht vanaf de Hoch Heide Hütte na deze 3 kilometer was zeker de moeite waard. Op deze route kom je ook op het hoogste punt van NRW. In deze tocht zat het Downhill parcours van Willingen. Deze afdaling hebben wij uiteraard even mee genomen. Door Willingen heen gefietst en vervolgens langs de sleeplift omhoog om vervolgens een mooi uitzicht te hebben over de vallei en Willingen zelf. Na dit uitzicht konden we naar beneden. Eerst rustig door het bos om vervolgens vanaf ons startpunt de Hoch Heide Hütte met een gangetje van 65 kilometer per uur naar beneden.

De overnachting van ons MTB Winterberg  weekend hebben we gedaan in het Gasthaus Südhang te Niedersfeld. Vanaf Niedersfeld is het ongeveer 9 kilometer naar Winterberg. Willingen is ook op fiets afstand. René en zijn partner hebben daar een leuk Gasthaus waar wij een appartement en een kamer gereserveerd hebben. Dit inclusief ontbijt. Voor het avond eten zijn we naar Winterberg gegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Google+