Fietsfestijn Haren-Haren 2014

  • Door admin
  • 1 juli, 2014
  • Reacties staat uit voor Fietsfestijn Haren-Haren 2014

Warning: SimpleXMLElement::xpath(): Invalid expression in /www/htdocs/t/tfczuidbroe/http/wp-content/plugins/wp-gpx-maps/wp-gpx-maps_utils.php on line 586

Warning: SimpleXMLElement::xpath(): xmlXPathEval: evaluation failed in /www/htdocs/t/tfczuidbroe/http/wp-content/plugins/wp-gpx-maps/wp-gpx-maps_utils.php on line 586

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/htdocs/t/tfczuidbroe/http/wp-content/plugins/wp-gpx-maps/wp-gpx-maps_utils.php on line 591

zaterdag 28 juni 2014 werd het Fietsfestijn Haren-Haren 2014 georganiseerd. De voorspellingen aan het begin van die week waren qua weer echt slecht. Veel regen, kans op onweer en wind. Kortom niet het meest plezierige weer om 150Km te fietsen. Gelukkig hadden wij ons voor ingeschreven zodat er geen mogelijkheid was om ons terug te trekken.

Net als bij andere fiets evenementen stond de wekker weer vroeg voor in het weekend. Het verschil was dat het nu op zaterdag was in plaats van op zondag. Fiets achter op de auto, voor de zekerheid toch een regenjas mee genomen. Om 8:15 stonden we dan ook klaar op het Raadhuisplein in Haren om ons te laten scannen voor deelname. Na de warming up van de dames in de trailer werd na het aftellen het startschot om half 9 gegeven voor de 150 Km.

De eerste stop was in de vesting Bourtange. Na 50 kilometer was dit een fijne stop. Even pauze met een kopje koffie en de wel bekende appelgebak met slagroom. Het was nog steeds droog en het zonnetje stond heerlijk te branden.

 

Na de eerste stop ging de tocht verder over de slechte fietspaden van Duitsland. De oude smokkelroute bracht ons uiteindelijk bij de twee stop in Stadskanaal. De Star Stadskanaal was het onderkomen. In dit geval was het echt een onderkomen…. vlak nadat we het plaatsnaambord Stadskanaal hadden voorbij gefietst werden we geconfronteerd met een regenbui. Gelukkig konden we tijdens de tweede rustpauze even weer droog worden, onze innerlijke mens opladen, buienradar raadplegen om te kijken hoe hard we zouden moeten fietsen om niet nog een keer nat te worden.

De laatste 100 kilometer was niet voor iedereen even gemakkelijk. Nog een extra stop gemaakt om er voor te zorgen dat de kuiten nog een heel klein beetje kracht konden geven.

Na een mooie tocht van 150 kilometer kwamen we uiteindelijk weer uit op het Raadhuisplein in Haren. Daar werden we ontvangen door een menigte van zeer enthousiaste mensen langs de kant.

Organisatie bedankt voor de goed georganiseerde tocht! Tot volgend jaar!!

Statistieken van de Haren-Haren 2014

 

Reacties zijn afgesloten.

Google+